Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 10 Ιούνιος 2013 09:42

Faethon Olympus Marathon 2013

Tην Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Faethon Olympus Marathon, την οργάνωση του οποίου έχει αναλάβει ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας. Μία διοργάνωση που τείνει να γίνει σημαντικός θεσμός για τη Θεσσαλία αλλά και για την Ελλάδα. Ο μαραθώνιος διεξάγεται στο μαγευτικό βουνό του Ολύμπου, σπίτι των Δώδεκα Θεών της αρχαίας Ελλάδας και συμμετέχοντες είναι αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα απαιτητικό και δύσκολο αγώνα που θα δοκιμάσει τους αθλητές. Η διαδρομή καλύπτει περίπου 43 χλμ ενώ το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται σε υψόμετρο μεγαλύτερο από 2000 μέτρα. Οι αθλητές θα κινηθούν κυρίως σε μονοπάτια, κορυφογραμμές, κορυφές, βουνοπλαγιές, αλπικά λιβάδια, δασωμένη χαράδρα και σε ένα πολύ μικρό κομμάτι χωματόδρομου και ασφάλτου.

Ο μαραθώνιος πήρε το όνομά του από το μυθολογικό γιο του Ήλιου, Φαέθοντα. Σύμφωνα με τη μυθολογία μία μέρα ο Ήλιος άφησε το γιο του Φαέθοντα να οδηγήσει το άρμα του. Στη θέα όμως του Σκορπιού στον ουρανό ο νεαρός Φαέθων έχασε την ψυχραιμία του και τον έλεγχο του άρματος βάζοντας με αυτό τον τρόπο σε κίνδυνο τη Γη. Ο Ήλιος λόγο της ξέφρενης πορείας του άρματος πλησίαζε αρκετά τη Γη με αποτέλεσμα να προκαλεί φωτιές αλλά και την αποξήρανση ποταμών λόγω της υπερβολικής ζέστης. Για να αποφύγει τα χειρότερα ο Δίας σκότωσε τον Φαέθων με ένα κεραυνό και το πτώμα του Φαέθων λέγεται ότι έπεσε στον Ηριδανό ποταμό.

Οι αθλητές που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στον 2ο Faethon Olympus Marathon μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του επίσημου website του F.O.M. ενώ ο κάθε αθλητής πρέπει να καταβάλει το ποσό των 30 ευρώ. Από τη μεριά της η οργανωτική επιτροπή προσφέρει στους αθλητές πέρα από το χρηματικό έπαθλο τα μετάλλια και τα κύπελλα σε όσους διακριθούν, τα εξής:

1) Λεωφορεία θα αναλάβουν τη δωρεάν μετακίνηση αθλητών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

2) Όσοι αθλητές επιθυμούν, μπορούν να φιλοξενηθούν δωρεάν στις κατασκηνώσεις του Κοκκινοπηλού (σε κρεβάτια, ή αν επιθυμούν σε σκηνή) ή να επιλέξουν κάποιο τοπικό ξενοδοχείο με μειωμένες τιμές για τους αθλητές.

3) Σε όλους τους αθλητές, θα προσφερθεί ένα δωρεάν γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού μετά τη λήξη του αγώνα.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού το χωριό του Κοκκινοπηλού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή του μαραθωνίου αλλά και για να ενημερώνεστε σχετικά με τυχόν αλλαγές και διευκρινήσεις επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του F.O.M.

Διαβάστηκε 43376 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιούνιος 2013 14:09