image image image image image image
Φυσική ομορφιά Επισκεφθείτε τον Όλυμπο, το ψηλότερο βουνό 
της Ελλάδας και τον καταπράσινο Κίσσαβο 
και απολαύστε το μοναδικό φυσικό κάλλος
της Θεσσαλίας.    
Μετέωρα Το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων
και η Θρησκευτική παράδοση της περιοχής με τα
μοναστήρια στις κορφές των βράχων κάνουν
τα Μετέωρα μοναδικά.    
Λίμνη Πλαστήρα Τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι
η Λίμνη Ν. Πλαστήρα αποτελεί ένα μοναδικό
προορισμό για ξεκούραση αλλά και
δραστηριότητες κοντά στη Φύση.    
Παραδοσιακά Χωριά Πολλά είναι τα παραδοσιακά χωριά
στα βουνά της Θεσσαλίας, που ξεχωρίζουν
για την αρχιτεκτονική και την παράδοσή τους.    
Πήλιο Το Βουνό των Κενταύρων είναι ιδανικό
τόσο για χειμερινές όσο και καλοκαιρινές διακοπές.    
Σποράδες Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόνησσος.
Ανακαλύψτε την μοναδική ομορφιά 
των Σποράδων.  

Δραστηριότητες

Ορειβασία – Καταφύγια

Ο Όλυμπος προσφέρεται για ορειβασία, δεδομένου ότι διαθέτει ένα μεγάλο και καλά διατηρημένο δίκτυο μονοπατιών.

 

Ορειβασία Όλυμπος - Climbing Olympus Οι Κυριότερες διαδρομές είναι:

 • Λιτόχωρο-πριόνια μήκους 18 χλμ.
 • Λιτόχωρο-πριόνια μέσω Ενιπέα.
 • Πριόνια-καταφύγιο «Σπ. Αγαπητός»
 • Καταφύγιο-Ψηλές Κορυφές
 • Λιτόχωρο-Γκορτσιά-Οροπέδιο Μουσών-Μύτικας
 • Λιτόχωρο-Καλόγηρος-Μύτικας
 • Καρυά-Κορυφές
 • Κοκκινοπηλός-Μύτικας
 • Ξερολάκι-Μύτικας

 

Σηματοδοτημένα Μονοπάτια

Μονοπάτι Ε4
Ένα από τα δύο ευρωπαϊκά μονοπάτια, που διασχίζουν τη χώρα μας. Ξεκινά από τα Πυρηναία κι αφού περάσει από N. Γαλλία, Ελβετία και Βουλγαρία, μπαίνει στα ελληνικά σύνορα. Διασχίζει την Ελλάδα, από τη Φλώρινα ως το Γύθειο της Πελοποννήσου και συνεχίζει στην Κρήτη. Ένα τμήμα του διέρχεται από το Νομό Λάρισας: από την κορυφή Σκολιό του Ολύμπου κατεβαίνει προς τη Μεγάλη Γούρνα, διασχίζει το ρέμα της Σταλαγματιάς, συναντά το χωριό Κοκκινοπηλός και από εκεί κατευθύνεται προς το Λιβάδι και στη συνέχεια το Σαραντάπορο και την Τσαπουρνιά.

Μονοπάτι 02
Εθνικό μονοπάτι. Συνδέει τον Όλυμπο με το Πήλιο. Έχει αφετηρία το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 στον Όλυμπο. Διέρχεται από την Καρυά, κατευθύνεται στον Κάτω Όλυμπο περνώντας από την Καλλιπεύκη και τη Ραψάνη, μπαίνει στην κοιλάδα των Τεμπών και από εκει περνά στον Κίσσαβο.

Καταφύγια

 1. «Σπήλιος Αγαπητός». Το Α΄ καταφύγιο της περιοχής βρίσκεται στη θέση μπαλκόνι σε ύψος 2.100μ. στην καρδιά του Μαυρόλογγου και ανήκει στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβατικών συλλόγων (Ε.Ο.Ο.Σ). Διαθέτει 100 κρεβάτια, νερό, ηλεκτρικό, τηλέφωνο, θέρμανση και εστιατόριο. Λειτουργεί από Μάιο έως Οκτώβριο 6π.μ-10μ.μ.
 2. «Βρυσοπούλες». Το Β΄ καταφύγιο που επίσης Σ βρίσκεται δυτικά της χαράδρας Μαυρατζά στη θέση Βρυσοπούλες σε υψόμετρο 1.800μ. Διαχειριστής είναι το Κ.Ε.Ο.Α.Χ από το1961. Διαθέτει 40 κρεβάτια, κουζίνα, νερό, ηλεκτρικό, κεντρική θέρμανση και τζάκι.
 3. «Χρήστος Κάκαλος». Βρίσκεται στη ΝΔ άκρη του οροπεδίου των Μουσών σε υψόμετρο 2.650μ. και ανήκει στον Ε.Ο.Ο.Σ. διαχειριστής είναι ο Ε.Ο.Σ Λιτοχώρου και διαθέτει 18 κρεβάτια, κουζίνα και νερό δεξαμενής.
 4. «Σταυρός» (Δημήτριος Μπουντόλας). Βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά του Ολύμπου στη θέση Σταυρός 9,5 χλμ. από το Λιτόχωρο σε ύψος 930μ. Διαχειριστής είναι ο Ε.Ο.Σ Θεσσαλονίκης, λειτουργεί κυρίως ως αναψυκτήριο και εστιατόριο και μπορεί να φιλοξενήσεις 30 άτομα.
 5. «Γιόσος Αποστολίδης». Βρίσκεται στο οροπέδιο των Μουσών στο Διάσελο σε ύψος 2.720μ. και ανήκει στον Ε.Ο.Σ Θεσσαλονίκης. Έχει δυνατότητα φιλοξενίας 80 ατόμων, διαθέτει νερό, τζάκι και οργανωμένη κουζίνα και είναι ανοιχτό από Ιούλιο-Σεπτέμβριο.


Σκι

Σκι Όλυμπος - Ski Olympus Στη θέση Βρυσοπούλες, στις ΝΔ. πλαγιές του Ολύμπου και σε υψ. 1.800 μ., λειτουργούν οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα και Χιονοδρόμων (Κ.Ε.Ο.Α.Χ.) οι οποίες είναι προσβάσιμες και για το κοινό.

Το κέντρο διαθέτει μία πίστα, το ανώτερο υψόμετρο της οποίας είναι 2.450 μ., και το κατώτερο 1.900 μ. Στο κέντρο λειτουργεί ένα συρόμενο ski-lift, ενώ απουσιάζουν υποδομές σχολών σκι και ενοικίασης εξοπλισμού.

Το κέντρο βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από την Ελασσόνα και 20 χλμ. από την Ολυμπιάδα, τα τελευταία 17 χλμ. είναι χωματόδρομος και λειτουργεί από το Δεκέμβρη ως το Μάρτη.

Πληροφορίες Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας

Ποδηλασία βουνού

Ποδηλασία Βουνού Όλυμπος - Mountain Biking Olympus

Ιδανική είναι η θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου και τα υπόλοιπα βουνά της επαρχίας Ελασσόνας (Τίταρος, Αντιχάσια) για περιηγήσεις με ποδήλατο βουνού, λόγω της μορφολογίας της.

Στο Πύθιο και τον Κοκκινοπηλό, στο Λιβάδι, στο Δρυμό, καθώς και στη Βερδικούσια, ένα πλούσιο δίκτυο δασικών δρόμων και μονοπατιών, αποτελούν φυσικές πίστες γι' αυτή τη δραστηριότητα.

Επίσης νοτιότερα, στα δάση της Καρυάς και το οροπέδιο της Καλλιπεύκης υπάρχουν εξίσου όμορφες διαδρομές μέχρι τον Παλιό Παντελεήμονα της Πιερίας.

Αλεξίπτωτο πλαγιάς (παρα-πέντε) & Αιωρόπτερο (αετός)

 

Παρα-Πέντε Όλυμπος - Paragliding Olympus Κοντά στο χωριό Καλύβια Ελασσόνας, βρίσκεται το Αεραθλητικό Κέντρο Ολύμπου. Πρόκειται για έναν οργανωμένο χώρο, που διαθέτει πολύ καλή πίστα απογείωσης (6 χλμ. χωματόδρομου από το χωριό) για αλεξίπτωτα πλαγιάς και αιωρόπτερα στη θέση «Τουρτοφωλιά» (1.240 μ.) και χώρο προσγείωσης με πολλές εναλλακτικές δυνατότητες (600 μ.).

Πίστα απογείωσης χωρίς μεγάλη κλίση υπάρχει κοντά στο χωριό Δρυμός Ελασσόνας σε υψ. 400 μ. Η προσγείωση γίνεται λίγο έξω από την Ελασσόνα (100 μ.) σ’ ένα χώρο, που προσφέρει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Εδώ οργανώνεται το ιπτάμενο καρναβάλι τις Αποκριές και αποτελεί χώρο προπόνησης του Συλλόγου Αεραθλητών Λάρισας.

Άλλες περιοχές που προσφέρονται για πτήσεις είναι το κυνηγετικό περίπτερο κοντά στην Καλλιπεύκη και η θέση «Πέταλο» πάνω από τους Γόννους.

Hotel Booking

booking-world static banner

Προτάσεις Διαμονής

Site Search

Νομός Τρικάλων

Στατιστικά

Μέλη : 17
Περιεχόμενο : 185
Σύνδεσμοι : 5
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 3471848

Who's Online

Έχουμε 86 επισκέπτες συνδεδεμένους
GreekEnglish (UK)

Facebook connection

Προτάσεις

ikion diving small Η αίσθηση της κατάδυσης στο απέραντο γαλάζιο της Αλοννήσου είναι πρόκληση.

Το ΙΚΙΟΝ DIVING με έμφαση στην ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον προσφέρει αυτή την εμπειρία.To Ikion Divers, είναι ένα Θέρετρο Καταδύσεων τόσο για νέους όσο και για πιστοποιημένους δύτες. Το καταδυτικό κέντρο βρίσκεται στο ξενοδοχείο Ikion στον πανέμορφο κόλπο Στενή Βάλα στην Αλόννησο.


Τηλ: 24240 65158 ,
www.ikiondiving.gr

skopelos.jpg